Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra térelemző, író

Juhász Ildikó Kíra térelemző, író

A kevesebb néha több! Teremts helyet az újnak!

2019. február 27. - Juhász Ildikó Kíra

Itt a tavasz, itt van újra az otthonod szanálásának az ideje. Ne halogasd tovább, kezd el eltávolítani a felesleges helyet foglaló tárgyaidat az életteredből, mely által teret és időt szabadíthatsz fel önmagad számára.

Ha az otthonod tele van felesleges holmikkal, akkor arra lehetsz figyelmes, hogy bizony az életed is küzdelmessé és csupa rutinná válhat.

Azt nem tudom Te hogy vagy vele, de én inkább az örömteli, sikeres és kreatív mindennapokat szeretem, ezért belecsapok idén is az otthonom lomtalanításába. Bár nagyon nem jellemző rám a gyűjtögetés, mert nagy a térigényem, és elviselhetetlen számomra a zsúfoltság, mégis a múlt hétvégi takarításkor láttam, hogy bizony akad néhány karácsonykor kapott ajándéktárgy és felesleges ruha, cipő, valamint táska, amiknek jobb lenne új gazdát találni.

Nem kell egy nap áttolnod magadon az egész lakás szanálását, haladj lépésről lépésre, mert akkor kisebb a valószínűsége annak, hogy idő előtt feladd.

 

 Milyen sorrendben érdemes haladnod a szanáláskor?

1.   Menj végig az otthonodon, és időzz minden térben egy kicsit, majd csinálj egy gyors szortírozást a fejedben "kinccsel" vagy eltávolítandó tárggyal állsz éppen szemben. A felesleges, porfogó és esetleg sérült nem szereted (ajándék) tárgyak eltávolításával indíts.

2.   Régen hallgatott cd-ket, vagy csak egyszer megnézett dvd-filmeket is ideje elajándékoznod vagy eladnod a neten.

3.   Agyonolvasott, régi újságokat vagy lejárt magazinokat vidd a szelektív papírgyűjtőbe.

4.   Nem szereted, nem akarod újraolvasni könyveidet ajándékozd el egy könyvtárnak vagy iskolának, ahol másoknak még nagy örömöt szerezhetnek.

5.   Tegyél rendet a gardróbodban és ruhásszekrényeidben. Amit már 2 éve nem vettél fel, azt már nagy valószínűséggel nem is fogod. A jó minőségű ruháidat ajándékozd el a barátnőidnek egy ruhaturiparti keretében vagy küldd el a rászorulóknak.  

Érdemes utána olvasnod az interneten olyan ruhaüzlet láncoknak is, ahol átveszik a használt ruháidat, sőt levásárolható kupont is kaphatsz értük. Ezekből a ruháidból új ruhák készülnek majd, amivel hozzájárulsz a környezet védelméhez is.

A rossz állapotú ruháidat pedig dobd be a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Érdemes néhány üres vállfát hagynod a szekrényben, hogy mielőbb olyan szép, új ruhák érkezzenek az életedbe, amikben boldog és vonzó nőnek érezheted magad, akárhány éves is vagy.

6.     Ne maradjon ki a cipős és a fürdőszoba szekrényed sem!

7.   Hagyd a végére a (számomra) legutálatosabb feladatot: az íróasztal fiókod rendbetétele, csekkek és hivatalos levelek rendszerezése.

 

Tudom, nem könnyű minden tárgytól megválnod. Bár már rég nincs rájuk szükséged, mégis tudat alatt próbálsz támaszt és biztonságot meríteni belőlük.  

Mielőtt egy tárgyat kidobsz vagy elajándékozol, kérlek mondj köszönetet érte, és légy hálás, hogy még többet kaphass azokból a dolgokból, amikre oly nagyon vágsz.

 

Hamarosan jön a folytatás …

 

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu/

 

süti beállítások módosítása