Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra térelemző, író

Juhász Ildikó Kíra térelemző, író

Ciao tél, helló tavasz!

Így engedd be a tavaszi hangulatot az otthonodba!

2019. március 16. - Juhász Ildikó Kíra

Megérkezett a várva várt tavasz, ilyenkor már egy másodpercre sem szeretünk visszaemlékezni a hideg, jeges, fagyos télre, és a kopár tájra.  Előbújtak az első tavaszhírnök virágok, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra, és elhintsék a tavasz visszavonhatatlan megérkezéséről a Földanya üzenetét.  Napról napra egyre nagyobb izgalommal figyeljük az újabb és újabb földből kibújó virágokat, és a rügyező, zöldellő bokrokat.

Ha a kertben már megjelent a tavasz, akkor ideje, hogy az otthonunk is megszabaduljon a tél nyomaitól és mielőbb tavaszi hangulatban pompázzon.

 Hogyan frissítsd fel és öltöztesd tavaszi ruhába az otthonodat?

Végezd el a tavaszi szanálást és lomtalanítást. Minden felesleges tárgyat, felhalmozott magazinokat, és 2 éve fel nem vett ruháidat távolítsd el az otthonodból:

 https://juhaszildikokira.blog.hu/2019/02/27/a_kevesebb_neha_tobb_teremts_helyet_az_ujnak

Csinálj egy alapos nagytakarítást és tárd ki az ablakokat, szellőztess rendszeresen!

Tisztítsd meg az otthonodat a negatív, ártó energiáktól: 

https://juhaszildikokira.blog.hu/2019/03/09/eleged_van_a_szurkesegbol_tavaszi_megujulasra_vagysz

Cseréld le az örökzöld ajtódíszt tavaszi hangulatú, színes szalagokkal díszítettre, és ha teheted, akkor állíts a bejárati ajtód mellé színes, virágzó növényeket virágcserepekbe. Lehet, hogy nem tűnik számodra olyan fontosnak a bejárati ajtó és környékének a díszítése, de tudnod kell, hogy a bejárati ajtó díszítettsége adja az első benyomást az otthonodról.

Virágozd fel a nappalidat a tavasz színes és illatos virágaival. Nem csak vágott virágok jöhetnek szóba, hanem cserepes nárcisz (jelentése: játék), jácint (jelentése: önimádat) és tulipán (jelentése: a szerelem virága) is jó választás lehet.

Ha kicsit szomorkás hangulatban vagy, akkor részesítsd előnyben a sárga színű virágokat és a sárga színű lakberendezési tárgyakat, mert a sárga szín javíthatja a kedélyállapotodat, csökkentheti a depressziót, vidámságra buzdít, és önbizalmat ad.

Ha úgy érzed, hogy magányos vagy és jó lenne néhány új barát, akkor egy tarka-barka színű virágcsokor elhelyezése a nappalid dohányzóasztalán, vagy néhány színes díszpárna a kanapédon nagy segítségedre lehet.

Ne feledd, a hálószobába nem ajánlott virág, mert éjszaka elszívhatja előled az oxigént és így az alvásod minőségén ronthat.

Tedd el a téli kötött, vastag és nehéz ágytakarókat és húzd le a téli „szörmés” párnahuzatokat. Helyettük használj tarkább, esetleg virág mintájú plédeket, díszpárnákat. Kiegészítőkben találsz virágos, madaras és pillangó mintájú textíliákat, vagy lakberendezési tárgyakat, de jót tehet a párkapcsolatodnak egy színes, szatén ágynemű is.

Ideje megválni a fahéj, alma és egyéb téli illatú gyertyáktól is. Részesítsd előnyben tavasszal a könnyed citrusos illatot.

Cseréld le a téli asztaldíszeket tavaszira, és engedd meg magadnak, hogy az asztaldíszítéskor keveredjenek a tavaszi színek és minták.

Fess tavaszi tájképet vagy egy színes virágcsokrot ábrázoló képet, de készíthetsz vidám,  tavaszi montázst is a nappalid falára. Ez nem csak kreatív időtöltés lehet, hanem visszacsempészheti az öröm óráit is az életedbe.

Ne keresd a kifogásokat, ne várj tovább, itt az ideje a tavaszi megújulásnak! Ha elvégzed ezeket a tippeket pontról pontra, akkor arra leszel figyelmes, hogy vidámabbnak, lelkesebbnek, örömtelibbnek érzed majd a mindennapjaidat. J

Ciao tél, helló tavasz! J Ciao múlt, helló jövő! J

      Hamarosan jön a folytatás…

 

Váljon valóra minden álmod!

 

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

 

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása