Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra térelemző, író

Lúzer vagy, mert félsz csukott szemmel fejest ugrani a változásba?

2020. január 07. - Juhász Ildikó Kíra

direction-255294_1920_1.jpg

Nem tudom Te hogy vagy vele, de én becsülöm azokat az embereket, akik bár látszólag lassabban, de kitartó lelkesedéssel haladnak a céljaik felé. Tudod mit? Bizony el is érik! Övék lesz a beach body, az egészséges fizikum, a vezető pozíció, a magas fizetés, a kiadott könyv, a jól menő saját vállalkozás és a meghitt otthon.

Az elmúlt évek során sokakat láttam gyorsan, kapkodva, minden erejüket bedobva indulni neki egy nagy változtatásnak, majd viszonylag hamar elfogyott az energia, a pénz, a hit, a motiváció vagy a kitartás. Jött az izomláz, a fáradtság, a kétség, az akadályhegyek és a félbehagyott álmok úgy sorakoztak a hátuk mögött, mint a hátrahagyott szomorú szeretők. Pedig olyan jól indult minden. Nagy volt a szenvedély, az elszántság, a lelkesedés és a hit, hogy most biztos sikerül, ez most más lesz. De nem lett... A (közös) célok, az okos idő- és energiabeosztás hiánya és a fokozatosan bekúszó félelem a fejben összerakott legszebb álmot is képes apró darabokra törni.

Tudom, hogy szinte minden és mindenki azt sugallja, hogy légy bátor, ugorj csak fejest a változásba és meglátod menni fog. Ez valójában nem biztos, hogy így lesz.

Egyrészt gyakran nincs is meg a pontos, megfogalmazott célod, csak mész, mert mozgásban lenni jobb, mint bevallani, hogy még nem tudod mit is akarsz valójában. De, ha nem tudod, hogy pontosan merre szeretnél menni, akkor nagy a kísértés, hogy az utad helyett mások útját, azaz mellékutakat választasz, és jó nagy kerülővel érsz el oda, ahová valójában vágysz.

Másrészt, ha meg is van a célod, még akkor is ott a félelem, amit nehéz elaltatnod, hacsak nem cselezed ki az agyad. Az agyunk úgy van megtervezve, hogy bármilyen változtatás vagy bármiféle eltérés a megszokottól bizonyos fokú félelmet vált ki, de kis léptékű változtatás esetén a félelem kicselezhető.

A napokban kaptam egy bölcs és kiváló önismerettel rendelkező orvos barátnőmtől egy levelet, amiben megköszönte, hogy felhívtam erre a japán technikára (Kaizen) a figyelmét. Kis lépésekkel elindított változtatás révén 2 hónap alatt formásabb combokra és fenékre tett szert. Ezerszer elhatározta már, hogy otthon is fog tornázni, de a kezdeti lelkesedés mindig hamar elszállt, mert fáradtan ért haza a hosszú ügyeletekből. Gondolta próbát tesz, és kis lépésekben kezd neki az edzésnek. Amíg elektromos fogkefével fogat mos, addig 50 guggolást csinál. Ez egy nap 100 guggolást, 30 nap alatt 3.000 guggolást, 2 hónap alatt pedig 6.100 guggolást jelent. Könnyedén, minden nap képes tenni a testéért, és az egészségéért. Nem érzi megterhelőnek, sőt élvezi, mert már mások is észrevették a teste szép formálódását.

Akkor most ki is a "lúzer"? Aki naponta „csak” 100 guggolást csinál, de azt rendszeresen vagy az, aki 1 hónap kampány sportolás után belefáradva feladja az álmait? 

A Kaizen nem csak a testformálás esetén bevethető hatékony technika, hanem bármilyen változtatás esetén is eredményes lehet. Mire gondolok? Jó választás ez a technika akkor is, ha például az otthonodból szeretnéd kiszanálni a felesleges tárgyakat vagy holmikat. Ekkor ne az legyen a célod, hogy 1 nap alatt túless a feladaton, mert szinte biztos, hogy idő előtt feladod már az első szobánál. Inkább haladj lassabban, kis lépésekben, de csináld végig. Egy hétvégén csupán egy helyiség rendbetétele legyen a célod. 

Talán nem is kell Japánig menni, hogy meglássuk a kis lépések bölcsességét: „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”- mondja a magyar közmondás is.

A változtatással és térelemzéssel kapcsolatos további érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu

 Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

Megástad magad alatt a gödröt?

 

 depositphotos_198817692_l-2015.jpg

Vannak napok, amikor nehezünkre esik kikelni az ágyból, minden értelmét veszti, nem igazán tudunk őszintén mosolyogni. Ez általában egy csalódás, veszteség, valós vagy vélt kudarc után tör ránk.

Nekem is volt mostanság néhány ilyen nap az életemben, amikor rám tört a szürke köd. Persze volt is rá egy apró okom, amit aztán egész elefántnyira nagyítottam. Aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy nehezen élem meg, ha az élet egy kicsit lassul körülöttem. Szeretem, ha minden pörög-forog, jól halad az útján. Amikor azt veszem észre, hogy az energia- és idő befektetéseim ellenére valamelyik életterületemen nem úgy haladnak a dolgaim, ahogy szeretném, akkor elkezdem rágni magam, és persze csak magamban keresem a hibát. Ilyenkor elcsendesedek, bevonulok a „barlangomba” gondolkodni, tértisztítást csinálok az otthonomban (https://juhaszildikokira.blog.hu/2019/03/09/eleged_van_a_szurkesegbol_tavaszi_megujulasra_vagysz), átnézem, hogy nem halmoztam-e fel a problémának megfelelő életterületen valami ártó tárgyat, és kerülöm a társaságot.  

Ebben a fene nagy lelki elvonultságomban felhívott az én drága barátnőm, mert gyanúsnak találta a felőlem jövő síri csendet. Már jól ismer, így azt is tudja, hogy harapófogóval kell kihúzni belőlem, hogy mi is a bajom, és minden bölcs tanáccsal szemben ellenálló partizánná válok. Persze később jól elgondolkodom a javaslatokon, de ott, akkor éppen nem vagyok nyitott rá, egy szemernyit sem. De ezért vannak a jó barátok, hogyha kell, akkor tükröt tartanak, és hajunknál fogva rángatnak ki a magunk alá ásott gödörből.

A barátnőm tudja, hogy meg kell egy kicsit hökkenteni, hogy rájöjjek, hogy semmi valós gond nincs. Most is egy kreatív ötlet révén rántott ki a gödrömből. Nem sokkal a telefonbeszélgetésünk után rám rontott az irodában egy futár, hogy csomagom érkezett. Végigfutott az agyamon, hogy vajon miről feledkeztem el? A kutyusom szemcseppje már megérkezett, és az arckrémem is befutott az előző napon. A borítékon az állt, hogy csak a saját kezembe adható. Nagy kíváncsisággal téptem szét a légpárnás borítékot, amiben egy kis zsák mustármag és egy tábla csokoládé volt. Rögtön bevillant, hogy ki küldhette. Bár egy mustármagnyi hit is elegendő lenne a Biblia szerint, hogy bármit, akár a lehetetlent is elérjünk /Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Mt 17,20)/, de szerinte ekkora ellenállás esetén, amit mutattam, nem árt egy zsáknyi mustármag, hogy visszatérjen az önmagamba vetett hitem. Ezen olyan jót nevettem, na meg saját magamon is, hogy visszatemettem a magam alá ásott vermet, és minden szépen visszaállt a maga pörgésébe-forgásába. Mindenkinek ilyen jó barátot kívánok, mint amilyen nekem van.

59051857_1239986376157429_6529303892918796288_n.jpg

 

Ha Te is szeretnél ilyen jó barátra szert tenni, akkor használj narancssárga színt a nappalidban, hogy segítse a társas kapcsolataidat, a kapcsolatteremtést, a pozitív kommunikációt és a kreativitást. Elég kis mennyiségben használni, így ideális választás lehet néhány narancssárga díszpárna, kaspó vagy csokor virág.

Hamarosan jön a folytatás!

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu

 Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

 

7 + 1 tipp, hogy szeresd végre ÖNMAGAD!

Miért van az, hogy mi nők néha olyan kíméletlenül bántjuk magunkat, mert van rajtunk néhány felesleges kiló,  vagy mert megjelent néhány újabb ránc az arcunkon? Hogyan tudunk annyira kegyetlenek lenni magunkkal, hogy képesek vagyunk naponta akár több órát is azzal gyötörni magunkat, hogyan juthattunk idáig? Tele vagyunk negatívnál negatívabb kérdésekkel, hogyan fogunk ezután csábítani, hogyan lehet majd minket szeretni, hogyan tudunk a munkaerő piacon sikeresek maradni, így a fene nagy tökéletesség nélkül? 

Már ezerszer hallottuk a nálunk bölcsebbektől, hogy amire fókuszálunk az növekedni fog. Ha a túlsúlyunkra fókuszálunk, akkor a súlyunk, ha a ráncainkra, akkor a ráncaink száma fog növekedni. Biztos, hogy ezt akarjuk?

Aztán felmerül az a kérdés is, hogyha leadnánk 5 kg-ot és eltűnne néhány ráncunk, akkor az életünk teljesen megváltozna-e, és persze olyan irányba, amilyenbe szeretnénk? Ilyenkor azonnali bólogatásba kezdünk, hogy természetesen minden szuper lenne. Aztán, ha egy külső szakavatott személy (pszichológus vagy coach) feltesz néhány keresztkérdést, máris kiderül, hogy bár nagyon marjuk magunkat, de legtöbbször szó sincs arról, hogy elegendő motivációnk lenne a változtatásra.

De akkor mégis mit érdemes tennünk, ha nincs elég kitartásunk diétát követni, rendszeresen sportolni vagy nincs elég pénzünk és merszünk különböző speciális szépészeti beavatkozásokra benevezni, de mégiscsak jó volna újra jól érezni magunkat a bőrünkben? Talán elsőre nem hangzik ütősnek, de eredményességét tekintve nincs is jobb kezdet, mint elkezdeni megszeretni magunkat a hibáinkkal együtt. Hallom, ahogy mondod, "ja, persze és mégis hogyan?". A folyamat bizony lassú lehet és kihívásokkal járhat, de megéri az energia befektetést, mert, ha harmóniában vagyunk magunkkal, akkor az életünk, azaz a kapcsolataink, a karrierünk, az egészségünk és a kinézetünk is ezt tükrözi vissza.

Indulásként egy egyszerű térrendezési intézkedéssel érdemes kezdened. Kérlek, engedd meg magadnak, hogy egy számodra tetszetős virágcsokrot vásárolj magadnak az otthonodba. Én gyakran meglepem magam vörös rózsacsokorral, mert az a kedvencem. Már hazafelé is jól szórakozom a kíváncsi tekintetek miatt, szinte hallom a fejekben átfutó gondolatokat milyen szép csokor, kitől kaphatta? Hazaérve nagy boldogság vázába tenni a csokrot és napokig gyönyörködni a szépségében. Ha lehet, akkor a virágot a konyha vagy étkező területén helyezd el azzal a céllal, hogy elfogadó és türelmes leszel a jövőben magaddal.

Ha bevállalós vagy, akkor tedd a mindennapjaid részévé a következő önszeretethez vezető tippeket is:

1. Hagyj fel önmagad állandó kritizálásával!

2. Dicsérd és ünnepeld magad minden apró sikerért!

3. Ápold és gondozd a tested!

4. Keress támogató, elfogadó baráti kört!

5. Fejleszd magad minden nap! Olvass és tanulj!

6. Bocsáss meg magadnak és másoknak. Biztos vagyok benne, a legjobb tudásod szerint jártál el a múltban, nincs okod büntetni magad.

7. Engedd meg magadnak, hogy alkoss és kreatív legyél! Süss, főzz, fess, táncolj! Lényeg, hogy örömöd leld benne!

Nem mondom, hogy az önszeretetem már az eget veri, de sokat javult az elmúlt években a kitartó gyakorlás révén. Ha nekem sikerült, akkor Neked is sikerülni fog!

Mire vársz? Kezdd el még ma! Önszeretetre fel! Ciao múlt, helló jövő!

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

 

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu

Ciao tél, helló tavasz!

Így engedd be a tavaszi hangulatot az otthonodba!

Megérkezett a várva várt tavasz, ilyenkor már egy másodpercre sem szeretünk visszaemlékezni a hideg, jeges, fagyos télre, és a kopár tájra.  Előbújtak az első tavaszhírnök virágok, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra, és elhintsék a tavasz visszavonhatatlan megérkezéséről a Földanya üzenetét.  Napról napra egyre nagyobb izgalommal figyeljük az újabb és újabb földből kibújó virágokat, és a rügyező, zöldellő bokrokat.

Ha a kertben már megjelent a tavasz, akkor ideje, hogy az otthonunk is megszabaduljon a tél nyomaitól és mielőbb tavaszi hangulatban pompázzon.

 Hogyan frissítsd fel és öltöztesd tavaszi ruhába az otthonodat?

Végezd el a tavaszi szanálást és lomtalanítást. Minden felesleges tárgyat, felhalmozott magazinokat, és 2 éve fel nem vett ruháidat távolítsd el az otthonodból:

 https://juhaszildikokira.blog.hu/2019/02/27/a_kevesebb_neha_tobb_teremts_helyet_az_ujnak

Csinálj egy alapos nagytakarítást és tárd ki az ablakokat, szellőztess rendszeresen!

Tisztítsd meg az otthonodat a negatív, ártó energiáktól: 

https://juhaszildikokira.blog.hu/2019/03/09/eleged_van_a_szurkesegbol_tavaszi_megujulasra_vagysz

Cseréld le az örökzöld ajtódíszt tavaszi hangulatú, színes szalagokkal díszítettre, és ha teheted, akkor állíts a bejárati ajtód mellé színes, virágzó növényeket virágcserepekbe. Lehet, hogy nem tűnik számodra olyan fontosnak a bejárati ajtó és környékének a díszítése, de tudnod kell, hogy a bejárati ajtó díszítettsége adja az első benyomást az otthonodról.

Virágozd fel a nappalidat a tavasz színes és illatos virágaival. Nem csak vágott virágok jöhetnek szóba, hanem cserepes nárcisz (jelentése: játék), jácint (jelentése: önimádat) és tulipán (jelentése: a szerelem virága) is jó választás lehet.

Ha kicsit szomorkás hangulatban vagy, akkor részesítsd előnyben a sárga színű virágokat és a sárga színű lakberendezési tárgyakat, mert a sárga szín javíthatja a kedélyállapotodat, csökkentheti a depressziót, vidámságra buzdít, és önbizalmat ad.

Ha úgy érzed, hogy magányos vagy és jó lenne néhány új barát, akkor egy tarka-barka színű virágcsokor elhelyezése a nappalid dohányzóasztalán, vagy néhány színes díszpárna a kanapédon nagy segítségedre lehet.

Ne feledd, a hálószobába nem ajánlott virág, mert éjszaka elszívhatja előled az oxigént és így az alvásod minőségén ronthat.

Tedd el a téli kötött, vastag és nehéz ágytakarókat és húzd le a téli „szörmés” párnahuzatokat. Helyettük használj tarkább, esetleg virág mintájú plédeket, díszpárnákat. Kiegészítőkben találsz virágos, madaras és pillangó mintájú textíliákat, vagy lakberendezési tárgyakat, de jót tehet a párkapcsolatodnak egy színes, szatén ágynemű is.

Ideje megválni a fahéj, alma és egyéb téli illatú gyertyáktól is. Részesítsd előnyben tavasszal a könnyed citrusos illatot.

Cseréld le a téli asztaldíszeket tavaszira, és engedd meg magadnak, hogy az asztaldíszítéskor keveredjenek a tavaszi színek és minták.

Fess tavaszi tájképet vagy egy színes virágcsokrot ábrázoló képet, de készíthetsz vidám,  tavaszi montázst is a nappalid falára. Ez nem csak kreatív időtöltés lehet, hanem visszacsempészheti az öröm óráit is az életedbe.

Ne keresd a kifogásokat, ne várj tovább, itt az ideje a tavaszi megújulásnak! Ha elvégzed ezeket a tippeket pontról pontra, akkor arra leszel figyelmes, hogy vidámabbnak, lelkesebbnek, örömtelibbnek érzed majd a mindennapjaidat. J

Ciao tél, helló tavasz! J Ciao múlt, helló jövő! J

      Hamarosan jön a folytatás…

 

Váljon valóra minden álmod!

 

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

 

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu

 

 

 

Eleged van a szürkeségből? Tavaszi megújulásra vágysz?

Otthonod sokkal nagyobb hatással van rád, mint gondolnád. Bizonyára hallottad már a mondást, hogy „ahogy kint, úgy bent”. Tapasztalatom szerint sokkal könnyebb az életterünk megújításával elindítani a saját belső változásunkat. Ha a környezeted változik, akkor annak hatására benned is változások indulhatnak el. De hogyan is indítsd el a tavaszi megújulás programodat az otthonodon keresztül?

Első lépésként dobd ki vagy ajándékozd el az otthonodban fellelhető felesleges tárgyakat (2 éve fel nem vett ruhák és cipők, lejárt újságok, nem kedvelt dvd-k, nem szeretem lakberendezési tárgyak, nem tetszett könyvek, régi ártó fotók, feleslegesen tárolt iratok, stb.): https://juhaszildikokira.blog.hu/admin/post/edit/14657861

Második lépésként végezz egy alapos nagytakarítást az otthonodban, majd húzd el a függönyöket és szellőztess egy nagyot.

Harmadik lépésként csinálj egy extra helyiségtisztítást. Minden esemény, ami valaha megtörtént az otthonodban (viták, kiabálások, szakítás,..) energia lenyomatot hagy az életteredben. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen energetikailag is megtisztítsd az otthonodat.

Csak természetes anyagokból készült füstölő pálcát vásárolj! Ne piacon, ne kétes üzletekben vásárold meg, ha biztos eredményt szeretnél elérni. (Én innen szerzem be, mert itt garantált, hogy 100%-ban természetes anyagból készülteket találsz: https://florasense.hu/tertisztitas ) Válassz a hangulatodnak megfelelő illatot! 

Nekem nagy kedvencem a szantál, a zsálya, az ylang-ylang, a pacsuli és a jázmin. A zsálya az egyik legelterjedtebb tértisztításra használt növény. Két fő fajtája van: közönséges kerti zsálya és fehér zsálya. Ha új lakást szentelsz fel vagy új albérletbe költözöl, akkor használj fehér zsályát, mert az garantáltan kitisztítja az előző lakók negatív rezgéseit.

Tértisztítást kizárólag jó fizikai, érzelmi és szellemi állapotban végezz egy kiadós fürdés vagy zuhanyzás után. Laza, tiszta és kényelmes ruházat az ideális, lehetőleg papucs nélkül zokniban, ékszereidet pedig  inkább vesd szépen le.

Ha kiválasztottad az illatot és meggyújtottad a füstölőpálcát, akkor mond ki hangosan, hogy az a célod ezzel a rituáléval, hogy megtisztítsd az otthonodat a negatív rezgésmintázatoktól, békés hangulatot és harmóniát teremts. Kezd a rituálét a bejárati ajtótól, minden helyiségben és minden sarokban állj meg, időzz egy kicsit a füstölővel. Akkor vagy kész, ha visszajutottál a bejárati ajtóig. Ha van pincéd és padlásod, akkor azt se hagy ki. Ebben az esetben indulj a pincéből, majd a lakótér következzen, és a végére maradjon a padlás. A folyamat során figyelj arra, hogy nehogy tűzkárt okozz. Tapasztalatom szerint minimum 3 havonta, de inkább gyakrabban érdemes energetikai tisztítást végezni füstölő pálcával a harmonikus otthonért. Tértisztítás után jó lenne, ha vennél egy langyos, tengeri sós fürdőt.

Várandós kismamáknak nem ajánlott tértisztítást csinálniuk! Ha allergiás vagy a füstölőre vagy légzőszervi problémáid vannak, akkor a füstölőnk kívül más megoldás is létezik az otthonod energetikai tisztítására. Ugyanúgy menj végig az otthonodon és füstölés helyett mindössze annyit kell tenned, hogy tapsolsz, ezzel emelheted a tér rezgésszintjét. Ugye milyen egyszerű és ugyanakkor nagyszerű tértisztító megoldás?

Hamarosan jön a folytatás…

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu

 

A kevesebb néha több! Teremts helyet az újnak!

Itt a tavasz, itt van újra az otthonod szanálásának az ideje. Ne halogasd tovább, kezd el eltávolítani a felesleges helyet foglaló tárgyaidat az életteredből, mely által teret és időt szabadíthatsz fel önmagad számára.

Ha az otthonod tele van felesleges holmikkal, akkor arra lehetsz figyelmes, hogy bizony az életed is küzdelmessé és csupa rutinná válhat.

Azt nem tudom Te hogy vagy vele, de én inkább az örömteli, sikeres és kreatív mindennapokat szeretem, ezért belecsapok idén is az otthonom lomtalanításába. Bár nagyon nem jellemző rám a gyűjtögetés, mert nagy a térigényem, és elviselhetetlen számomra a zsúfoltság, mégis a múlt hétvégi takarításkor láttam, hogy bizony akad néhány karácsonykor kapott ajándéktárgy és felesleges ruha, cipő, valamint táska, amiknek jobb lenne új gazdát találni.

Nem kell egy nap áttolnod magadon az egész lakás szanálását, haladj lépésről lépésre, mert akkor kisebb a valószínűsége annak, hogy idő előtt feladd.

 

 Milyen sorrendben érdemes haladnod a szanáláskor?

1.   Menj végig az otthonodon, és időzz minden térben egy kicsit, majd csinálj egy gyors szortírozást a fejedben "kinccsel" vagy eltávolítandó tárggyal állsz éppen szemben. A felesleges, porfogó és esetleg sérült nem szereted (ajándék) tárgyak eltávolításával indíts.

2.   Régen hallgatott cd-ket, vagy csak egyszer megnézett dvd-filmeket is ideje elajándékoznod vagy eladnod a neten.

3.   Agyonolvasott, régi újságokat vagy lejárt magazinokat vidd a szelektív papírgyűjtőbe.

4.   Nem szereted, nem akarod újraolvasni könyveidet ajándékozd el egy könyvtárnak vagy iskolának, ahol másoknak még nagy örömöt szerezhetnek.

5.   Tegyél rendet a gardróbodban és ruhásszekrényeidben. Amit már 2 éve nem vettél fel, azt már nagy valószínűséggel nem is fogod. A jó minőségű ruháidat ajándékozd el a barátnőidnek egy ruhaturiparti keretében vagy küldd el a rászorulóknak.  

Érdemes utána olvasnod az interneten olyan ruhaüzlet láncoknak is, ahol átveszik a használt ruháidat, sőt levásárolható kupont is kaphatsz értük. Ezekből a ruháidból új ruhák készülnek majd, amivel hozzájárulsz a környezet védelméhez is.

A rossz állapotú ruháidat pedig dobd be a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Érdemes néhány üres vállfát hagynod a szekrényben, hogy mielőbb olyan szép, új ruhák érkezzenek az életedbe, amikben boldog és vonzó nőnek érezheted magad, akárhány éves is vagy.

6.     Ne maradjon ki a cipős és a fürdőszoba szekrényed sem!

7.   Hagyd a végére a (számomra) legutálatosabb feladatot: az íróasztal fiókod rendbetétele, csekkek és hivatalos levelek rendszerezése.

 

Tudom, nem könnyű minden tárgytól megválnod. Bár már rég nincs rájuk szükséged, mégis tudat alatt próbálsz támaszt és biztonságot meríteni belőlük.  

Mielőtt egy tárgyat kidobsz vagy elajándékozol, kérlek mondj köszönetet érte, és légy hálás, hogy még többet kaphass azokból a dolgokból, amikre oly nagyon vágsz.

 

Hamarosan jön a folytatás …

 

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő!-ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu/

 

Vázával a gazdagságért!

Egyik barátnőm a kínai újév napján nekem szegezte a kérdést, hogy elkészítettem-e már az egy évre szóló gazdagság vázámat?

Már több mint 15 éve tanulmányozom a Feng Shuit, rengeteg fantasztikusan jó tapasztalatom van vele, és mindig szívesen beszélek azokról a térrendezési intézkedésekről, amelyek barátaimnak, ügyfeleimnek vagy nekem jól működtek.

Aki ismer, az tudja, hogy nagy kísérletező vagyok, de bevallom gazdagság vázát még sosem készítettem. Most azonban én is megtettem, mert láttam, hogy barátnőmnek micsoda anyagi eredményeket hozott.

Milyen legyen a váza kinézete?

Olyan vázát keress otthonodban, vagy olyat vásárolj, aminek a szája minél szélesebb, viszont a nyaka szűk és a hasa pedig öblös (igazi pocakos) legyen. Anyaga akkor ideális, ha fa, üveg vagy bambusz, de jó a kerámia és a kristály is. A színe kék vagy zöld vagy fekete vagy átlátszó üveg színű legyen.

Ha nem találsz ilyet sem otthon, sem a lakberendezési áruházakban, akkor érdemes betérned egy Feng Shui boltba. Bevallom én egy hétig lakberendezési üzletről lakberendezési áruházra jártam, mire rátaláltam a vázámra, ami körülbelül megfelel a fenti jellemzőknek. De a türelem, és a kitartó keresés gazdagság vázát termett.

Miért jó ennyire körültekintően kiválasztanod a vázát?

Széles száj könnyebben magába gyűjti mindazt a jót, ami hasznos a gazdagság érdekében. Szűk nyak segíti a benne lévő kincseket megtartani, míg az öblös pocakba sok jó férhet bele.

Mit tegyél a vázába?

1. Hármas kínai érmét piros fonállal átkötve. (Feng Shui boltban vásárolhatod meg.) Én a saját vázámba egy 1000 forintos bankjegyet is beletettem piros fonállal átkötve, mert úgy éreztem, hogy nekem erre is szükségem van.

2. Keress egy kisméretű piros borítékot és helyezd bele valahogy a 980-as számot manapság is használatban lévő pénzből. Én 9 eurót és 80 euró-centet raktam bele, de persze választhatsz például 9 dollárt és 80 centet is.

3. Tegyél egy olyan kis apróságot a vázába, ami a gazdagságot juttatja az eszedbe. Az én választásom egy bizsu fülbevalóra esett.

4.  Menj el egy ásványboltba, és vásárolj néhány ásványt, vagy féldrágakövet. Ideális lehet például a türkiz, az ametiszt, a citrin, a malachit, borostyán, jáde, sárga achát,... Nekem a rózsakvarc és a tigrisszem tetszett a legjobban, így ezek kerültek a vázámba.

5. Én nem tettem bele, de Te rakhatsz bele, ha akarsz mákot, babot, lencsét, szezámmagot, csicseriborsót, búzát és rizst is.

6.  Írd össze egy kisméretű papíron kézzel a kívánságaidat, amelyeket el szeretnél érni anyagi téren, majd rakd bele a listádat is a vázába.

7.  És most jön a talán a legnagyobb kihívást jelentő beszerzendő: egy jó maréknyi föld egy gazdag ember kertjéből. (Látom, most milyen arcot vágsz. :-)

Biztos vagyok benne, hogyha kicsit utána gondolsz, akkor találsz olyan barátokat vagy közeli ismerősöket magad körül, akik olyan anyagi színvonalon élnek, amire Te is vágysz, és még hajlandóak is adni egy marék földet a kertjükből. 

Ha most megfutamodsz, és félbehagyod a gazdagság vázád elkészítését, akkor nem is igazán akarod, hogy meggazdagodj, vagy még gazdagabb legyél.

Hová rakd a vázát az otthonodban?

Keress egy nyugodt helyet az otthonodban, ahol 1 éven keresztül nem kell majd hozzányúlnod, megmozgatnod. Én az otthonom gazdagság területén egy szekrénybe helyeztem el biztos, ami biztos alapon. Amikor a pihenő helyére helyezed a vázát, akkor azt konkrét anyagi céljaid megfogalmazása és hangos kimondása kíséretében tedd. Nem győzöm hangsúlyozni annak a fontosságát, hogy minden térrendezési intézkedést konkrét célok megfogalmazása mellett csinálj, hogy ne csak átmeneti, hanem tartós fellendülés következhessen be az életedbe. 

 

Egy év elteltével vedd elő a vázádat, vidd ki a kertedbe és ásd el.

Kert híján vidd ki az otthonod területéről és ott dobd ki. Majd újra készítsd el a gazdagság vázádat!

Hajrá, mert már csak néhány nap van február végéig, amíg elkészítheted a gazdagság vázádat.

12 hónap elteltével megköszönöm, ha megosztod velem a tapasztalataidat, hogyan is teljesített a vázád!

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra

térelemző, motivációs mentor

További térelemzéssel kapcsolatos érdekességek a könyvemben, a Ciao múlt, helló jövő! –ben és itt olvashatóak: https://www.juhaszildikokira.hu/

 

Válaszd a vöröset, ha új pozícióra lépsz!

Amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje a munkahely, vagy pozíció váltásnak, akkor érdemes elővenned egy A4-es lapot és „papíron gondolkodva” végig menni a következő kérdéseken:

• Milyen munkát szeretnél végezni?
• Milyen pozíciót szeretnél betölteni?
• Hol szeretnél dolgozni, a fővárosban vagy inkább vidéken?
• Milyen vállalatnál szeretnél munkát vállalni? Multinacionális cégnél vagy hazai vállalatnál?
• Milyen emberek legyenek a kollégáid?
• Naponta hány órát akarsz dolgozni?
• Hogyan szeretnéd érezni magad a munkahelyeden?
• Mennyi fizetést és egyéb juttatásokat szeretnél kapni?

 

Kérlek, kézzel írd meg a válaszaidat, ne a számítógépbe gépeld be! Ugyanis egy kaliforniai professzor, dr. Gail Matthews kutatása szerint 42%-kal nagyobb az esélye a céljaid elérésének, ha kézzel írod le azokat.

 

Ne feledd, ahhoz, hogy az álomállást megszerezd, először a jelenlegi munkádért kell hálásnak lenned. (Képzelem, hogy most milyen fejet vágsz.)

 

Minden alkalommal, amikor új állásba szeretnél elhelyezkedni, vagy egy új vállalkozást szeretnél beindítani, akkor nagyon fontos, hogy valami látványos vörös színű tárgyat (nagyobb vörös kaspó) vagy vörös színű textíliát (pl. vörös futószőnyeg, vörös pokróc) helyezz el a nappalidban azzal a céllal, hogy támogasson az elindulásban. A vörös többek között maga a tűz, a lendület, a bátorság és a növekedés színe.

 

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra térelemző, motivációs mentor

 

Sárgával a fogyásért!

 

Tettél újévi fogadalmat fogyásra?

Ha igen, akkor a megfelelő táplálkozás és mozgás mellett az otthonodat is segítségül hívhatod, hogy támogasson a testsúlyod csökkentésben.

Nem kell felforgatnod a lakásodat, de fontos tudnod, hogy a konyhád és étkeződ színei nagy hatással lehetnek az étvágyadra.

Egy piros vagy rózsaszín színekben pompázó konyha jobban fokozhatja az étvágyadat, mint egy fehér vagy vajszínű.

Volt egy kedves Ügyfelem, aki egy vézna fiatalembernek adta ki a lakását, ahol a konyha halvány rózsaszín volt. Nem telt el egy év és a fiatalember közel 10 kg-ot hízott. 

Van egy szín, ami nagy segítségedre lehet, ha testsúlyt tartani vagy fogyni szeretnél. Ez a szín a sárga, ami nevetésre, vidámságra ösztönöz, segít a koncentrálásban, és megkönnyíti az információk feldolgozását. Ezeken túl csökkentheti a depressziót, eltávolíthatja a testben felhalmozódott mérgeket, valamint természetes hashajtó szer is lehet.

Ha fogyni akarsz, vagy csupán megtartani a súlyodat, akkor gondoskodj róla, hogy a konyhád és az étkeződ kellő mennyiségű sárga színt „viseljen”.

Ez nem jelenti azt, hogy most feltétlenül sárga konyhabútort vagy sárga étkezőgarnitúrát kellene vásárolnod, vagy gyorsan sárgára festened a falakat, ha anyagi helyzeted nem engedi. Viszont érdemes sárga kiegészítőket, pl. asztalterítőt, függönyt, székpárnát, konyharuhát, vázát, szalvétát, bögrét, tányérokat… vásárolnod.

Fogyásra fel!

 

Váljon valóra minden álmod!

Juhász Ildikó Kíra térelemző, motivációs mentor

 

Ha szeretnél még hasonló témákról olvasni: https://www.juhaszildikokira.hu/

Vigyázz a válás kifehérít!

Magyarországon évente kb. 24.000-25.000 között van a válások száma, amit nagyobb mértékben a hölgyek kezdeményeznek.

Számos alkalommal volt lehetőségem válás utáni "hölgylakásokban" térelemzést végezni. Arra a felismerésre jutottam, hogy ilyenkor a hölgyek vonzódása sokkal erősebb a fehér színhez, mint általában.

A fehér színről leginkább a tisztaság (tiszta, mint a hó), a nyugalom, a béke, és az elegancia jut az eszünkbe, de a válás után kicsit másért is kedvelt ez a szín.

Ebben a nehéz, kilátástalan, és fájdalmas élethelyzetben még nem világos, hogy merre is haladjon tovább az élet. Azt is mondhatnám, hogy ez egy tiszta lappal "újra"indulás az életben.

De úgy is fogalmazhatnék, hogy a nagy mértékű csalódás, megbántottság miatt egyelőre semmit sem szeretnének a frissen elvált hölgyek megmutatni magukból.

Amint végigmentek a gyász szakaszain (tagadás, harag, alkudozás, szomorúság, továbblépés) és elengedték a múltat, megbocsátottak maguknak és a volt párjuknak is, valamint megfogalmazták az új céljaikat, arra lesznek figyelmesek, hogy egyre több színes lakberendezési tárgyat és kiegészítőt vásárolnak az új otthonukba.

Ha ebben a cipőben jársz, akkor kérlek légy türelmes magaddal, és hagyj elegendő időt a gyász szakaszaira és a megbocsátásra. Ha átugrasz a gyász egyik szakaszán, vagy nem bocsátasz meg magadnak és másoknak, akkor sajnos megnehezítheted a jövőbeli párkapcsolati boldogságod megvalósulását. 

Váljon valóra minden álmod!
Juhász Ildikó Kíra térelemző, motivációs mentor

 Amennyiben szívesen olvasnál még hasonló témákról: https://www.juhaszildikokira.hu/